آشپزی

فوت و فن باقالی پلو با گردن + راز اصلی خوشمزگی در سال ۱۴۰۳

در این مطلب از سایت روزیانو قصد داریم ترفندها و فوت و فن باقالی پلو با گردن را در سال 1403 به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید.

راز خوشمزه بودن لوبیا پلو گردنی.

راز خوشمزه بودن جوانه لوبیا. با گردن و پا و فن حبوبات و برنج با یقه خوشمزه و خانگی روزیانوامیدواریم این مقاله مورد توجه شما عزیزان قرار گرفته باشد.

باقالی پلو با گوشت گردن یکی از پلوهای شیک ایرانی است که اغلب در مناسبت هایی مانند عید نوروز و شب یلدا تهیه و سرو می شود. اگرچه این غذا را می توان با ماهیچه نیز تهیه کرد، اما استفاده از گوشت گردن به دلیل ترد بیشتر آن بسیار محبوب است. حوصله و دقت در پخت لوبیا پلو گردنی ضروری است تا غذا درست پخته شود و طعم آن به حداکثر برسد. ممکن است برخی افراد به دلیل طولانی بودن زمان پخت و ندانستن بوی گوشت، خوردن این غذای خوشمزه را در رستوران ترجیح دهند.

مواد مورد نیاز برای آماده سازی گردن.

گردن گوسفند: 1 عدد کامل

پیاز: 2 عدد بزرگ

سیر: 2 حبه

برگ های معطر: 4 عدد

چوب دارچین: ۲ عدد

زعفران آماده: 1/3 فنجان فرانسه

آب لیمو: 1 یا 2 قاشق غذاخوری

پودر زیره و کاری: به مقدار لازم

نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم

روغن: به مقدار لازم

طرز تهیه گردن

برای شروع پخت لوبیا پلو با گوشت گردن، ابتدا پیازها را پوست گرفته و به صورت نگینی دقیق یا ورقه های بسیار نازک برش می دهیم. سیر را پوست گرفته و ریز خرد کنید. سپس در قابلمه ای کمی روغن بریزید و پیازها را تفت دهید تا نرم و طلایی شوند. به محض تفت دادن پیازها، سیر را اضافه کنید و تفت دهید تا عطرشان خارج شود.

گوشت گردن را به مخلوط پیاز و سیر اضافه کنید و دو طرف آن را تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. زردچوبه، فلفل، پودر زیره، پودر کاری و برگ بو را اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی ادویه ها از بین برود. سپس 1.5 لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و بعد از جوشیدن حرارت را به حداقل برسانید. چوب دارچین و زعفران را اضافه کنید و در ظرف را ببندید و 3 تا 4 ساعت استراحت دهید تا گوشت کاملا پخته و نرم شود.

پس از اتمام پخت و نرم کردن گوشت گردن، نمک را اضافه کنید. چوب دارچین و برگ بو را جدا کرده و آب لیمو را اضافه کنید. بعد از 5 دقیقه عصاره را مزه می کنیم و اگر از نظر نمک مناسب بود حرارت را خاموش می کنیم. گوشت گردن را در ظرف سرو بچینید و آب آن را در ظرفی جداگانه بریزید تا با لوبیا پلو سرو کنید.

مواد لازم برای تهیه لوبیا و برنج.

برنج: 4 فنجان با دسته فرانسوی

لوبیا سبز: 2 لیوان با دسته فرانسوی

شوید خشک: 1 فنجان فرانسوی

کره یا روغن: 100 گرم

دارچین: 1 قاشق چایخوری (سر صاف)

نمک: به مقدار لازم

طرز تهیه برنج با حبوبات

برای تهیه باقلی پلو، برنج را حداقل یک ساعت قبل از شروع پخت در آب گرم خیس کنید. بعد یک قابلمه را روی اجاق گاز قرار دهید و بعد از جوش آمدن آب، حبوبات را اضافه کنید و بگذارید 5 دقیقه بپزد. سپس برنج را آبکش کرده و به قابلمه اضافه کرده و نمک را اضافه کنید. برنج را به آرامی هم بزنید تا دانه های برنج به هم نچسبد، مراقب باشید به دانه ها و حبوبات برنج آسیبی وارد نشود.

وقتی برنج نیم پز شد و وسطش هنوز سفت شد، آن را به همراه حبوبات آبکش کنید و با آب سرد بشویید تا طعم شوری آن گرفته شود. برای ته دیگ می توانید از سیب زمینی، نان یا کنجد استفاده کنید. آنها را با کمی روغن در ته قابلمه قرار دهید.

سپس یک لایه برنج و حبوبات آبکش شده را کف قابلمه بچینید و بشویید و کمی پودر دارچین بپاشید. این لایه ها را تا آخر مواد ادامه دهید سپس در قابلمه را ببندید و بگذارید برنج دم بکشد. زمان آماده سازی می تواند از 45 دقیقه تا یک ساعت متغیر باشد. کره را روی برنج بریزید و بعد از اینکه آب شد برنج را هم بزنید تا لوبیا و کره خوب با هم ترکیب شوند. سپس لوبیا پلو را در بشقاب دلخواه کنار گردن سرو کنید.

راز خوشمزه بودن لوبیا پلو گردنی.

برای رنگ و طعم دادن به حبوبات و برنج، هنگام پختن برنج و حبوبات کمی زردچوبه اضافه کنید تا رنگ برنج سفید نشود.

اگر می‌خواهید سیب‌زمینی رنگ طلایی و طعم بهتری داشته باشد، حلقه‌های سیب‌زمینی را پس از پوست کندن و برش دادن به زعفران آغشته کنید تا طعم زعفران به خوبی در آن‌ها نفوذ کند.

اگر برای ته دیگ از کنجد استفاده می کنید، پس از گرم شدن روغن و قرار دادن حلقه های سیب زمینی، کنجد را در کناره و کنار آنها بپاشید، سپس برنج آبکش شده را اضافه کنید.

اگر به جای خشک شده از شوید تازه استفاده می کنید، بیشتر در نظر بگیرید و در دقایق پایانی پخت برنج به آن اضافه کنید تا تازگی آن حفظ شود.

بعد از دم کشیدن برنج، مقداری پودر دارچین روی لوبیا پلو بپاشید.

از زعفران غلیظ ساخته شده در باغالی پیلو به وفور استفاده کنید و مقداری را برای تزیین ذخیره کنید.

باگالی پیلو را معمولا با ترشی یا سالاد شیرازی و سبزی سرو می کنند.

برای کاهش بوی بد گوشت از پیاز و سیر زیاد استفاده کنید و گوشت را با پیاز تفت دهید تا کاملا سرخ شود.

استفاده از ادویه های معطر مانند کاری، زیره، دارچین، پودر لیمو امانی و برگ بو طعم برنج و حبوبات را خاص می کند.

چوب دارچین را در آبگوشت بریزید تا عصاره آن تیره نشود.

افزودن رب گوجه فرنگی به گوشت اختیاری است و آبگوشت را قرمز می کند، اما معمول نیست.

به طور دوره ای وضعیت گوشت را بررسی کنید و در صورت لزوم آب جوش اضافه کنید اما برای پخت کامل گوشت از آب سرد استفاده نکنید.

در پایان پخت نمک اضافه کنید تا گوشت بهتر بپزد.

اضافه کردن یک یا دو قاشق غذاخوری آبلیموی تازه در 5 دقیقه آخر پخت بره و لوبیا پلو، طعم فوق العاده ای به این غذا می دهد.

برای بهترین نتیجه، گردن بره را در قابلمه بجوشانید و از پختن آن در زودپز خودداری کنید. کلید طعم عالی گردن در پخت طولانی و آهسته نهفته است که می تواند 3 تا 4 ساعت طول بکشد و در نتیجه آبگوشتی غلیظ و غلیظ به دست می آید.

اگر متوجه شدید آب قابلمه کم شده یک لیوان آب جوش اضافه کنید و از اضافه کردن آب سرد خودداری کنید تا گوشت تکان نخورد و زمان پخت زیاد نشود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا