آشپزی

فوت و فن پخت نان در فر + با طعم بهشتی در سال ۱۴۰۳

در این مطلب از سایت روزیانو قصد داریم راز خوشمزگی پخت نان در فرو راز خوشمزگی خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.

هنر پخت نان در فر.

هنر پخت نان در فر. راز پخت نان خوشمزه در خانه به سبک سنتی که در سایت روزیانو امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گرفته باشد.

پخت نان خانگی یکی از سرگرم کننده ترین هنرهایی است که می توانید در خانه انجام دهید. تغییر و پخت گسترده این نان ها مشکلی ندارد. در زیر قصد داریم نکاتی را برای دستیابی به کیفیت بهتر هنگام پخت نان خانگی به اشتراک بگذاریم.

در گذشته، مادربزرگ ها به زیبایی در تنورهای سنتی پخت می کردند. همه امکانات فرهای مدرن را نمی دانستند و از خمیر خشک آماده استفاده نمی کردند. اما نان تهیه شده توسط آنها جزء لاینفک برنامه غذایی روزانه و وعده های غذایی روزانه آن دوران محسوب می شد. اگرچه ممکن است برخی از مادربزرگ ها در پخت نان سبک و لذیذ تجربه ای نداشته باشند، اما در میان آنها کسانی بودند که به دلیل تجربه در پخت نان خانگی در جامعه محلی به شهرت رسیدند.

نقش مواد اولیه تازه و ارگانیک

خودتان گندم تازه بخرید و سپس خودتان آن را آسیاب کنید. گندم حاوی موادی مانند گلوتن، جوانه و سبوس است. آرد به دست آمده از این گندم بهترین گزینه برای تهیه نان خانگی است. این نوع آرد دارای آنزیم ها و پروتئین های غنی است که به درست کردن نان شما کمک می کند.

طرز تهیه خمیر مخمر

استفاده از مخمر یکی از عناصر ضروری در تهیه خمیر نان است.

تاریخ انقضای مخمر مهم است و نگهداری آن در یخچال می تواند مدت استفاده طولانی تری را فراهم کند.

قبل از افزودن مخمر به خمیر نان، بهتر است آن را تست کنید و تازگی آن را بررسی کنید.

انواع مختلفی از مخمر موجود است، اما برای پخت نان خانگی استفاده از مخمر خشک فعال به شدت توصیه می شود.

مخمر خشک فعال زمان لازم برای تشکیل خمیر را فراهم می کند و به آن اجازه می دهد تا به بخشی جدایی ناپذیر از محصول نهایی تبدیل شود.

می توانید مخمر را در بسته بندی های کوچک در فروشگاه ها تهیه کنید.

استفاده از مخمر فوری پخت را سرعت می بخشد و زمان کافی برای پف کردن نان را نمی دهد.

نقش آرد مناسب

برای پخت نان خانگی باید توجه ویژه ای به انتخاب آرد مناسب داشته باشید.

هنگام خرید آرد در انتخاب نوع آرد دقت کنید و از آرد مرغوب استفاده کنید. همچنین علاوه بر قیمت، توجه به کیفیت را نیز فراموش نکنید.

سعی کنید بین کیفیت و قیمت آرد تعادل برقرار کنید زیرا تمرکز فقط روی قیمت می تواند منجر به کاهش کیفیت محصول شود.

برای پخت نان از آرد کیک یا شیرینی پرهیز کنید، زیرا ترکیب گلوتن و پروتئین آرد آنها با آرد نان متفاوت است.

برای تهیه نان خانگی بهتر است از آرد نانوایی استفاده کنید، البته به کیفیت آرد نیز توجه کنید.

کمتر از آنچه فکر می کنید از آرد استفاده کنید و آرد را کم کم به خمیر اضافه کنید.

تمام مقدار لازم آرد را یکجا اضافه نکنید.

هنگام قرار دادن خمیر نان برای ورز دادن اولیه، خمیر باید خیلی چسبنده باشد.

در ابتدا ممکن است آرد خیلی چسبنده باشد.

در ابتدا وسوسه نشوید که خمیر را کاملا نرم و کشدار ورز دهید. با مقدار کمی آرد شروع کنید و به تدریج آرد بیشتری اضافه کنید و ورز دهید.

قبل از ورز دادن خمیر، دست خود را خیس کنید تا خمیر به دست نچسبد. این کار باعث می شود خمیر به دست نچسبد و وزن اضافی به خمیر اضافه نشود.

نقش آب کافی

مقدار آب مورد نیاز به میزان گلوتن آرد و دمای محیط آشپزخانه بستگی دارد.

آرد را با آب یا شیر مخلوط کرده و به تدریج مقدار آب را تنظیم کنید تا خمیر به بافت دلخواه برسد.

همچنین به دمای آبی که برای تهیه خمیر استفاده می شود توجه کنید.

اگر مخمر خشک در آب یا مایعات دیگر حل شود، بهترین دمای انحلال آن حدود 43 تا 48 درجه سانتیگراد است.

در صورت نیاز به اضافه کردن آب به مخلوط آرد و سایر مواد خشک، می توانید از دمای بالاتر یعنی حدود 48 تا 54 درجه سانتیگراد استفاده کنید.

اگر تجربه کافی برای تنظیم دمای مناسب آب ندارید، بهتر است از دماسنج مخصوص آشپزخانه استفاده کنید.

نقش نمک در پخت نان.

نان بدون نمک طعم کمتری دارد و به شکل دلخواه نمی رسد.

نمک فعالیت مخمر را تنظیم می کند و از افزایش حجم نان جلوگیری می کند.

نمک به عنوان یک واسطه در ترکیب مخمر عمل می کند و ساختار نان را تغییر می دهد.

به ازای هر نیم کیلو آرد حداقل یک قاشق چایخوری نمک اضافه کنید.

حدود یک قاشق چایخوری نمک به خمیر اضافه کنید. از مصرف بیش از حد نمک خودداری کنید، زیرا می تواند فعالیت مخمر را کاهش دهد.

هرگز به مخمر نمک اضافه نکنید تا از فعالیت آن جلوگیری کنید. بهتر است ابتدا نمک را به آرد اضافه کنید و سپس مایه را به مخلوط اضافه کنید.

نقش روغن و کره در پخت نان.

استفاده از این مواد باعث نرمی بافت نان و بهبود طعم آن می شود. هنگامی که از نوعی چربی در فرآیند تهیه نان استفاده می شود، نان نرم تر، لذیذتر و مرطوب تر می شود.

لطفا توجه داشته باشید که از کره کم چرب استفاده نکنید. زیرا بسیاری از این نوع کره ها حاوی آب بیشتری هستند که باعث می شود خمیر ضعیف شود و نان به درستی پف نکند.

نقش زرده تخم مرغ

استفاده از زرده تخم مرغ در خمیر به شما این امکان را می دهد که یک لایه براق با رنگ رنگین کمانی یا قهوه ای روشن روی سطح نان ایجاد کنید. این روش عمدتا برای چسباندن موادی مانند کنجد یا سبزیجات به نان استفاده می شود.

اگر برای مالیدن خمیر به جای زرده تخم مرغ از شیر استفاده کنید، سطح نان قطعا خشک و ترد می شود. علاوه بر این، پاشیدن زرده تخم مرغ در حین پخت نیز روند خشک شدن سطح نان را تشدید می کند.

نقش بخار آب

با استفاده از یک ظرف سنگین، مانند یک ماهیتابه چدنی کوچک، می توانید در حین پخت و پز یک بخاری ایجاد کنید. ابتدا قبل از قرار دادن نان در فر، آب جوش را داخل قابلمه بریزید. سپس نان ها را در فر گذاشته و در فر را ببندید.

روش دیگر برای تولید بخار این است که در ابتدای دوره پخت، زمانی که فر روشن نیست، کمی آب به دیواره های فر بپاشید. با اجاق گاز خود آزمایش کنید و ببینید کدام روش برای شما بهتر است، اما هرگز آب سرد را روی لامپ اجاق گاز داغ اسپری نکنید. وجود بخار آب در محیط و در حین پخت نان می تواند نان را نرم تر و بهتر کند. همچنین یادتان باشد در 15 دقیقه اول پخت در فر را باز نکنید. پس از آن می توانید نان را جابجا کنید و در صورت لزوم از آب برای تولید بخار استفاده کنید.

نقش شکر در پخت نان.

افزودن کمی شکر به مواد نان به ور آمدن خمیر کمک می کند. این قند با تولید دی اکسید کربن خمیر را فعال کرده و نان را نرم و حجیم تر می کند.

صبر رمز موفقیت است.

حداقل چهار ساعت طول می کشد تا یک نان کامل درست شود. خمیر برای ور آمدن، بلند شدن و پختن نیاز به زمان دارد. بهتر است عجله نکنید و نان را زود در فر نگذارید. قبل از قرار دادن خمیر در فر، آن را به مدت 20 دقیقه گرم کنید. برخی از نانوایی ها فرهای خود را به مدت یک ساعت کامل گرم می کنند. نان را در دمای 425 درجه فارنهایت (حدود 221 درجه سانتیگراد) بپزید تا یک پوسته ترد و طلایی ایجاد کنید. در این مرحله نمی توانید عجله کنید. بهترین روش برای تهیه نان این است که فر را به طور کامل گرم کنید و هنگام قرار دادن نان داخل آن از اتلاف حرارت جلوگیری کنید. پس صبور باشید و عجله نکنید. اوایل روز شروع کنید و تا زمان پختن نان ها ناامید نشوید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا