آشپزی

فوت و فن نوقا + راز اصلی خوشمزگی در سال ۱۴۰۳

در این مطلب از سایت روزیانو قصد داریم ترفندها و فوت و فن نوقا را در سال 1403 به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید.

راز نوقای خوشمزه

راز لذت های نوقا و نکاتی برای پخت نوقای تیریزی در منزل روزیانوامیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گرفته باشد.

نوقا یکی از شیرینی های سنتی ایرانی متعلق به استان تبریز است که اغلب با گز اشتباه گرفته می شود. نوقا در انواع مختلفی مانند گردو یا پسته تهیه می شود، اما نوقای گردویی به عنوان یکی از قدیمی ترین سوغاتی های اصلی شهر تبریز شناخته می شود و در برخی مناطق به لوکا نیز معروف است. نوقای طبیعی و وانیلی را می توانید با انواع آجیل و خشکبار تهیه کنید. نوع خاصی از نوقا به نام «نوقای گردو» وجود دارد که شامل گردو، بادام، بادام هندی، پسته و فندق است. این شیرینی اصیل ایرانی در برخی از مناطق آذربایجان به عنوان غذای لذیذ برای پذیرایی و مناسبت های مختلف تهیه می شود. علاوه بر این، نوقا با یک فنجان چای یا قهوه طعمی منحصر به فرد و دلپذیر دارد، بنابراین پیشنهاد می شود این دسر خوشمزه را برای جشن نوروز تهیه کنید.

عناصر

کره 75 گرم

450 گرم شکر

گلوکز 250 میلی لیتر

عسل یا آب میوه 125 میلی لیتر

2 عدد سفیده تخم مرغ

وانیل 1/8 قاشق چایخوری

گردو و پسته 250 گرم

نان میکادو 2 ورقه

طرز تهیه نوقا

قبل از شروع فرآیند پخت و پز، تمام مواد را با ترازو اندازه گیری کنید تا نوقای با کیفیتی بی نظیر به دست آورید. سپس شکر، گلوکز و عسل را در قابلمه یا قابلمه ای با شیر در حال جوش بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا دانه های شکر کاملا آب شود. سپس حرارت را کمی زیاد کنید تا مواد بجوشد. در هنگام جوشیدن هرگز مواد را به هم نزنید و در نهایت دما را با دماسنج کنترل کنید تا به 130 درجه سانتیگراد برسد.

سفیده ها را از زرده جدا کنید. دقت کنید که ذرات زرده وارد سفیده نشود، در غیر این صورت سفیده به درستی تشکیل نمی شود. تیغه همزن را در یخچال قرار دهید تا خنک شود. سپس با سرعت متوسط ​​شروع به زدن سفیده ها کنید و سپس سرعت همزن را زیاد کنید تا سفیده ها شروع به ریزش کنند و به مرحله نرم پیک برسند.

حالا شیره آماده شده در مرحله اول را به صورت خطی روی سفیده بریزید و با همزن برقی به هم زدن ادامه دهید تا شیره کاملاً مواد را بگیرد اما شکل سفیده حفظ شود. سپس کره نرم شده را در دمای محیط به همراه گردو و پسته اضافه کنید و مواد را لیس بزنید.

قالب یا ظرف پیرکس مستطیلی 20*30 را انتخاب کنید و با کمی چرب کردن آن را آماده کنید. یک ورقه نان را به اندازه قالب برش دهید و در کف ظرف قرار دهید. مواد آماده شده را روی ورقه نان بریزید و آن را صاف کنید و با کمک کفگیر چرب شده روی نوقا صاف کنید. سپس یک تکه دیگر روی نوقا می گذاریم و با دقت فشار می دهیم تا مواد به نان بچسبد. قالب را در دمای اتاق قرار دهید تا خنک شود سپس به اندازه دلخواه برش دهید.

راز نوقای خوشمزه

برای تهیه نوقا می توانید از هر نوع مغزی که دوست دارید استفاده کنید.

نوقا را می توان در یخچال در ظرفی که درب آن دربسته است نگهداری کرد.

برای تهیه گلوکز مایع بهتر است از تجهیزات قنادی استفاده کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا