سیب گلاب در طب سنتی ؛ فواید مصرف سیب گلاب از نظر طب سنتی + توضیحات کامل
در این مطلب از سایت روزیانو قصد داریم در مورد سیب گلاب در طب سنتی ؛ فواید مصرف سیب گلاب از نظر طب سنتی صحبت کنیم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.
سیب گلاب در طب سنتی
سیب گلاب در طب سنتی ؛ فواید مصرف سیب گلاب از نظر طب سنتی همگی در روزیانو و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
سیب گلاب در طب سنتی
سیب گلاب از نظر طب سنتی دارای طبع گرم و تر است و در ۱۰۰ گرم سیب گلاب ۵۶ کالری موجود است.
فولات جهت پیشگیری از نقص لوله عصبی جنین در دوران بارداری مفید بوده و سیب گلاب دارای مقادیر بالایی از فولات است.
شواهد نشان میدهند که خوردن سیب گلاب در دوران بارداری موجب عدم ابتلای جنین به آسم و بیماریهای ریوی میشود.
سیب گلاب به سبب داشتن فیبر بالا در بهبود عملکرد دستگاه گوارش موثر است.
به گزارش مجله پزشکی آسان طب مشکلاتی مانند ترش کردن، ریفلاکس، حالت تهوع و درد در ناحیه معده با خوردن سیب گلاب برطرف میشوند.
خوردن سیب گلاب موجب بهبود حرکات روده شده و به دنبال آن از یبوست جلوگیری به عمل خواهد آمد.
در نظر داشته باشید که در صورت ابتلا به یبوست، خوردن سیب گلاب موجب درمان آن خواهد شد.
خوردن سیب گلاب موجب تقویت اعصاب شده و آرامش را به افراد هدیه میدهد.
سیب گلاب خاصیت آرام بخشی داشته و تقویت کننده مغز است.
به طور کلی، فسفر موجود در این سیب، اعصاب و مغز را تقویت میکند.
تحقیقات نشان دادهاند که مقدار بالای فیبر موجود در سیب گلاب موجب کاهش کلسترول بالای خون میشود،
بنابراین برای کاهش کلسترول بالای خون خود، خوردن سیب گلاب را از یاد نبرید.
همانطور که گفته شد؛ سیب گلاب حاوی آنتی اکسیدانهای بسیاری است.
آنتی اکسیدانهای موجود در سیب گلاب موجب پیشگیری از بروز سرطان میشوند.
بهتر است بدانید که یکی از سرطانهای قابل پیشگیری با خوردن سیب گلاب، سرطان ریه است.
مصرف سیب گلاب موجب کاهش استرس و اضطراب در افراد شده و بیخوابی را درمان میکند.
ترکیب سیب گلاب با زعفران و عسل نیز در این زمینه نتیجه تاثیرگذاری خواهد داشت.
سیب گلاب فاقد چربی بوده و موجب کاهش اوره میشود.
سیب گلاب هم به صورت خام و هم به صورت پخته، مانع تشکیل
اسید اوریک در بدن شده و اسیدهای ادرار به ویژه اسید فرمیک را افزایش میدهد.
با توجه به موارد فوق، خوردن این سیب از بروز بیماری نقرس و درد مفاصل پیشگیری خواهد کرد.
مصرف سیب گلاب به دلیل وجود فیبر، اشتها را در افراد کم کرده و با جلوگیری از پرخوری موجب کاهش وزن میگردد.
تحقیقات نشان دادهاند که مصرف ۳ تا ۶ عدد سیب گلاب به صورت روزانه برای لاغری مفید است.
یکی دیگر از خواص سیب گلاب این است که فشار خون را تنظیم میکند.
خوردن سیب گلاب و حتی بو کردن آن نیز موجب کاهش فشار خون میگردد.
آشنایی با دیگر خواص سیب گلاب
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص سیب گلاب آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با خواص سیب گلاب
سیب گلاب جزء خانواده سیبها محسوب شده و یک میوه تابستانی به شمار میرود.
این سیب بسیار خوشمزه و خوشرنگ بوده و دارای مزایای سلامتی زیادی است.
انواع سیب گلاب در شهرستان کهنز، تربت حیدریه،شهریار، اصفهان و شیراز کشت شده و طعم فوق العادهای دارند.
سیب گلاب دارای ترکیبات ارزشمندی مانند آنتی اکسیدان، ویتامین A، ویتامینهای گروه B، ویتامین C، پتاسیم، فسفر، آهن و کلسیم است.
پوست سیب گلاب نسبت به سایر سیبها ضخیمتر بوده و به همین دلیل عطر خود را بیشتر حفظ میکند.
سیب گلاب دارای ترکیبات ارزشمندی از جمله آنتی اکسیدان آنتوسیانین، ویتامین A، ویتامینهای گروه B از جمله تیامین،
نیاسین، اسید فولیک، پتاسیم، فسفر، روی، آهن، کلسیم، نیاسین و پانتوتنیک اسید است.
همچنین اگر سیب دارای پوست قرمز باشد، حاوی آنتی اکسیدان فلاونوئید نیز خواهد بود.
سیب گلاب جزء خانواده سیبها محسوب شده و یک میوه تابستانی به شمار میرود.
این سیب بسیار خوشمزه و خوشرنگ بوده و دارای مزایای سلامتی زیادی است.
سیب گلاب از جمله سیب هایی است که در فصل گرم برداشت می شود.
خواص سیب گلاب ناشتا
پیامبر خدا (ص) فرموده اند: سیب را ناشتا بخورید چون تمیزکننده معده است.
در کل توصیه شده میوهها بین وعده مصرف شوند نه همراه غذا و فقط در بعضی از آنها خوردن ناشتا توصیه میشود.
بعنوان مثال خربزه و هندوانه اصلا نباید ناشتا مصرف شوند.
سیب حاوی کلاژن و الاستین بوده که پوست شما را نرم و چاق نگه می دارند.
– سیب های قرمز و سیب های زرد و قرمز یکی از بهترین گزینه های می باشند.
میوه سیب به عنوان یک روشن کننده پوست صورت عمل می کند
و می تواند به روشن و درخشان تر شدن پوست صورت کمک کند.
سیب دارای خواص ضد باکتریایی بوده و به درمان آکنه، جوش صورت و جای جوش کمک می کند.
فواید خوردن سیب ناشتا زیاد است و بر کسی پوشیده نیست.
خوردن سیب ناشتا در طب سنتی تاکید شده است و باید در رژیم سیب هم از آنها استفاده کنیم.
حتی خوردن سیب ناشتا برای چاقی صورت نیز اشاره شده است.
خواص سیب گلاب پخته
کی دیگر از خواص سیب پخته و فواید آن، ایجاد لطافت و زیبایی پوست است.
به این منظور میتوانید سیب را بپزید و سپس آن را له و با شیر مخلوط کنید
و این مخلوط را بهصورت نیم گرم روی پوست بگذارید و پس از چند دقیقه صورت خود را با آب ولرم بشویید.
از سیب پخته میتوانید برای درمان سرفه خشک استفاده کنید
زیرا به نرم شدن گلو و رفع التهاب آن کمک میکند. همچنین برای بهبود گرفتگی صدا مفید است.
تحقیقات نشان داده است که سیب آب پز به دفع چربیهای اضافه از سیستم بدن، هضم غذا و همچنین سیرشدن کمک میکند.
پکتین موجود در سیب به کاهش جذب چربی از طریق سلولها کمک میکند.
خوردن سیب به صورت خام و آب پز بسیار مقوی است، همچنین باعث جلوگیری از تجمع چربی بیش از حد که باعث چاقی میشود.
سیب پخته تقویت کننده معده و کبد و دفع کننده سودا و سموم بدن است.
یکی از خوراکی های مفید در درمان اسهال و تقویت معده سیب پخته است.
مصرف سیب پخته برای افرادی که دارای معده ضعیف هستند و برای کودکان مفید است
و به هضم بهتر غذا و بهبود اشتها کمک میکند. همچنین سیب پخته برای بهبود ورم معده نیز سودمند است.
سیب پخته یا کمپوت سیب نیز تقویت کننده کبد است و به دفع سموم بدن کمک میکند
و مانع تشکیل و تجمع اسید اوریک در بدن میشود.
به همین دلیل مصرف آن برای مبتلایان به درد مفاصل و نقرس نیز مفید است.
کودکان و نوزادان به مواد غذایی حاوی فیبر و مغذی، احتیاج دارند.
سیب پخته یکی از بهترین غذاها برای کودک است و باعث اصلاح اشتها، رفع لاغری و افزایش توان بدن کودک در مقابله با بیماریها میشود.
همچنین از آنجایی که سیب دارای مقدار زیادی کلسیم است و کلسیم موجود در آن به بدن کمک میکند
که کلسیم غذاهای دیگر را نیز جذب کند، باعث تقویت استخوانها و رشد بهتر کودک میشود.
سیب را به چهار قسمت تقسیم و دانههای آن را خارج میکنیم.
میوه و حتی پوست سیب را با یک تکه چوب دارچین در داخل قوری میاندازیم و به آن آب اضافه میکنیم؛
این دمنوش لازم است که حدود سی دقیقه یا بیشتر دم بکشد تا سیب کاملا پخته شود.
اگر دمنوش سیب و دارچین را با پوست سیب درست کنید، مدت زمان آماده شدن آن کوتاهتر میشود.
دمنوش سیب و دارچین عطر و طعم بسیار دلنشینی دارد و تأثیر بسزایی در رفع خستگی و ریکاوری بدن یا همان بازیابی انرژی دارد.
شربت سیب بهترین دارو برای درمان سرفه و گرفتگی صداست.
برای تهیه شربت سیب یک کیلو سیب را شسته و با پوست قطعه قطعه کنید و در یک لیتر آب بپزید
سپس آن را با پارچه نازکی صاف کنید و چند حبه قند به آن اضافه کنید
و دوباره روی آتش ملایم قرار دهید تا قوام بیاید
و آن را از روی آتش بردارید. روزی سه تا چهار فنجان از این شربت بنوشید.
خواص سیب گلاب برای کودکان
سیب گلاب برای تقویت لثه ها و دندان های نوزادان و کودکان مفید می باشد.
مقادیر قابل توجه آهن موجود در سیب گلاب برای درمان کم خونی در نوزادان و کودکان مفید می باشد.
سیب گلاب دارای مقادیری آهن است. آهن موجود در سیب گلاب میتواند کم خونی را به ویژه در کودکان و نوزادان درمان کند.
اسید موجود در سیب گلاب باعث شده تا جویدن آن استحکام لثهها و دندانهای کودکان را در پی داشته باشد.
سیب گلاب برای تقویت لثه ها و دندان های نوزادان و کودکان مفید می باشد.
مقادیر قابل توجه آهن موجود در سیب گلاب برای درمان کم خونی در نوزادان و کودکان مفید می باشد.
همچنین خواص سیب گلاب باعث از بین بردن میکروبهای دهان و دندان شده و در رفع بوی بد دهان نیز نقش بسزایی دارد.
خواص سیب گلاب برای جنین در بارداری
فولات جهت پیشگیری از نقص لوله عصبی جنین در دوران بارداری مفید بوده و سیب گلاب دارای مقادیر بالایی از فولات است.
شواهد نشان میدهند که خوردن سیب گلاب در دوران بارداری موجب عدم ابتلای جنین به آسم و بیماریهای ریوی میشود.
سیب حاوی فیبر بالایی است و برای درمان یبوست که یکی از شایع ترین مشکلات گوارشی زنان باردار است، مفید می باشد
مصرف منظم سیب درختی در دوران بارداری از افزایش فشار خون و پره اکلامپسی جلوگیری می کند
مصرف روزانه سیب تورم پاها در زنان باردار را کاهش می دهد سیب برای رشد جنین ضروری است
و از ابتلا به آسم در جنین جلوگیری می کند مصرف سیب به طور مرتب یک راه طبیعی برای درمان تهوع حاملگی می باشد
مصرف روزانه سیب خطر ابتلا به زایمان زودرس را کاهش می دهد سیب برای جلوگیری از دیابت بارداری مفید می باشد
در حین شیردهی ، مصرف سیب بسیار مفید نیز است زیرا بخشی از ویتامین و مواد معدنی بلافاصله وارد شیر شده
و به کودک منتقل می شود. آنها حتی در آلرژیک ترین نوزادان باعث ایجاد دیابت نمی شوند
سیب تنها میوه ای است که یک زن فقط چند روز پس از زایمان مجاز به خوردن آن است.
سیب به بدن مادر کمک می کند تا سریعتر بهبود یابد و کودک به درستی و کامل رشد کند.
خواص سیب گلاب برای لاغری
فیبر موجود در سیب گلاب باعث کاهش اشتها شده و با پیشگیری از پرخوری به لاغری و کاهش وزن افراد کمک می کند،
یک تحقیق در برزیل نشان داده که خوردن روزانه ۳ تا ۶ عدد سیب گلاب برای لاغری و کاهش وزن زنان مفید است.
رژیم لاغری ۳ روزه سیب گلاب که به آن رژیم سیب هم گفته می شود یک رژیم غذایی جالب و کاربردی است.
اگر میوه خوردن را دوست دارید پس حتما رژیم سه روزه سیب را امتحان کنید،
چون بیشتر میوه ها آب فراوان دارند که برای لاغری بسیار مناسب است.
خوبی رژیم لاغری سیب این است که این رژیم بسیار ساده است، ده ها نوع سیب در کشورمان وجود دارند و همیشه در دسترس هستند
پس می توانید از آنها استفاده کنید و لاغر هم شوید.یک مزیت رقابت
ی رژیم لاغری ۳ روزه سیب این است که دیگر وزنتان برنمی گردد و پوست شما ترک برنمی دارد.
میوه دوست شماست و دارای املاح معدنی و ویتامین های فراوانی نیز می باشد.
روزانه سه تا چهار میوه می توانید بخورید. ممکن است از یک نوع میوه یا اینکه از میوه های متنوع برای لاغری استفاده نمایید.
مهم این است که حتما از میوه های تازه و متنوع بخورید.
در کتاب های قدیمی خوردن میوه به جای صبحانه برای لاغری خیلی سفارش شده است.
خوردن سیب و دارچین برای لاغری مفید می باشند.
حتی برای وعده ناهار و شام می توانید از سرکه سیب برای لاغری خود داخل سالاد بریزید.
خواص سیب گلاب و عسل
مصرف فالوده سیب گلاب و عسل و زعفران قبل از خواب برای کاهش استرس و اضطراب و درمان بی خوابی در افراد مفید می باشد.
سرماخوردگی شدید: سیب و عسل میل کنید، تا سه روز رفع میشود. ترکیب سیب و عسل، نوعی آنتی بیوتیک است.
در درمان اسهال مصرف شربت خاکشیر و عسل، آب سیب و عسل، آب هویج با عسل توصیه شده است.
توجه : قبل از استفاده از ماسک یک آزمون در یک منطقه کوچک از صورت یا گردن خود انجام دهید
و در صورت نداشتن واکنش های پوستی مصرف کنید. ماسک سیب درختی و عسل برای پوست صورت یک سیب را رنده کنید
و با عسل مخلوط کنید آن را بر روی پوست صورت بمالید و بگذارید ۱۰ تا ۲۰ دقیقه بماند سپس با آب سرد بشویید.
کافی است که یک کیلو سیب و دو لیوان عرق بیدمشک خالص و پنج قاشق غذاخوری عسل و دو قاشق گلاب داشته باشیم
تا یک معجون خیلی خوب درست کنیم. ابتدا سیب ها را شسته و رنده کنید و باقی مواد را به آن اضافه کنید
و مخلوط کنید و در یک ظرف غیر فلزی یک روز در یخچال بگذارید تا رنگ آن کدر شود و روزانه دو استکان مصرف شود.
بهتر است که از سیب گلاب استفاده کنید.بهتر است به عنوان عصرانه و یا شامی مورد مصرف قرار گیرد.
برای تقویت قلب و کبد خوب است و برای رفع کم خونی مفید است و از بین برنده تپش قلب است.
این ترکیب مقوی قلب و مغز است و باعث لطافت روح می شود. خوردن این فالوده تسکین دهنده درد سینه است.
مصرف این فالوده برای رفع اسهال و دل پیچه و استفراغ خوب است. برای از بین بردن وسواس و استرس و اضطراب مفید است.
سیب گلاب برای یبوست و اسهال و معده
خوردن سیب گلاب موجب بهبود حرکات روده شده و به دنبال آن از یبوست جلوگیری به عمل خواهد آمد.
در نظر داشته باشید که در صورت ابتلا به یبوست، خوردن سیب گلاب موجب درمان آن خواهد شد.
سیب را می توان برای برطرف کردن اسهال حتی برای کودکان بکار رود. بدین منظور سیب را باید رنده کرد و استفاده نمود.
خوردن سیب یبوست را برطرف می کند و برای خستگی مفرط مفید است.
مطالعات انجامشده نشان میدهد که سیب باعث افزایش حرکات روده شده و به درمان بیماری یبوست کمک میکند
چرا که این میوه دارای فیبر بالایی می باشد. سیب ازجمله میوههایی است که برای درمان اسهال مفید است.
سیب منبع خوبی از کلسیم، منیزیم و پتاسیم است.اما سیب سبز اسیدی تر از سیب قرمز است
و ممکن است موجب افزایش علایم ریفلاکس اسید شود.مصرف منظم سیب به حرکات روان روده،
جلوگیری از یبوست و اختلالات معده کمک میکند. فیبر بخش مهمی از رژیم غذایی ماست.
فیبر حجم مدفوع را افزایش میدهد و به حرکت روانتر آن کمک میکند.
سیب یک آنتیاسید طبیعی بسیار مؤثر است.
مصرف سیب به صورت خام یا دمنوش باعث تسکین کمابیش فوری اسید معده میشود.
ترکیب سیب با آناناس، موز، خرمالو و گلابی یکی از بهترین درمانهای طبیعی و خانگی برای تسکین سوزش معده خواهد بود.
یادتان باشد که سرکه سیب نیز با حالت اسیدی معده مقابله میکند.
این نوع سرکه به کاهش اسید معده و بهبود هضم غذا کمک میکند.
سیب به دلیل دارا بودن فیبر یکی از بهترین درمانها برای مقابله
با سوزش معده و بهبود علائم این مشکل محسوب میشود.
سیب گلاب برای دیابت
اگر دیابت نوع ۲ دارید سیب گلاب را حتما به رژیم غذایی خود اضافه کنید. خیلی از افراد فکر میکنند افراد مبتلا به دیابت نمیتوانند میوه مصرف کنند.
این یک تصور غلط و رایج است. فیبرهای محلول سیب میتوانند به کاهش جذب قند در جریان خون کمک کنند و سطح قند خون را در حالتی متعادل نگه دارند.
به علاوه، یک رژیم غذایی سالم که حاوی فیبرها، به ویژه فیبر نامحلول است در وهلهی اول از ابتلا به دیابت نوع ۲ جلوگیری میکند.
مصرف منظم فیبرهای به کاهش مقاومت به انسولین و بهبود قند خون و سطح تری گلیسیرید کمک میکند.
بنابراین از مصرف انواع سیب، به ویژه سیب گلاب غافل نشوید و مهمتر از همه، این میوه را با پوست بخورید.
سیب گلاب برای سرماخوردگی
خواص سیب گلاب برای لاغری در زنان و مردان چاق و همچنین برای سرماخوردگی و تقویت سیستم ایمنی بدن مصرف می شود.
از جمله بهترین خواص سیب گلاب می توان به تقویت سیستم ایمنی بدن و درمان سرماخوردگی اشاره کرد
برای درمان سرماخوردگی شدید کافی است که سیب و عسل میل کنید،
تا سه روز رفع میشود. ترکیب سیب و عسل، نوعی آنتی بیوتیک است.
سیب گلاب برای زیبایی جنین
بهتر است به جای سیب گلاب برای زیبایی جنین از سیب سرخ استفاده کنید با دستورالعملی که داده ایم.
سیب در زیبایی کودک نیز نقش زیادی ایفا میکند. اگر در ماه هشتم بارداری
به دفعات بر سیب سرخ سورۀ یوسف خوانده شده و زن باردار بخورد کودکی زیبا خواهد داشت.
سیب گلاب برای کرونا
سیب گلاب به دلیل اینکه سیستم ایمین بدن را قوی می کند و دارای انواع ویتامنی ها است برای بیماران کرونایی مفید است.
سیب گلاب برای تب
امام صادق (ع) می فرماید: ما اهل بیت تب را فقط با پاشیدن آب سرد بر خود و خوردن سیب درمان می کنیم.
همچنین می فرماید: سیب بخورید که حرارت بدن را خاموش و درون را خنک می کند و تب را می زداید
و نیز می فرماید: برای درمان تب شکر را بکوب در آب حل کن و صبح ناشتا
و هنگام غروب بنوش و باز می فرماید: شانه به سر زدن تب را می برد.
فرق سیب و سیب گلاب
پوست سیب گلاب نسبت به سایر سیبها ضخیمتر بوده و به همین دلیل عطر خود را بیشتر حفظ میکند.