آشپزی

فوت و فن آبگوشت برنج + با طعم بهشتی در سال ۱۴۰۳

در این مطلب از سایت روزیانو قصد داریم راز خوشمزگی آبگوشت برنجو راز خوشمزگی خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.

هنر آبگوشت برنج

هنر و تکنیک آب برنج. راز خوشمزه بودن آب برنج. آنچه در آن خوشمزه است سایت روزیانو امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گرفته باشد.

آبگوشت پیلو یا چلو دیزی یکی از غذاهای معروف محلی کاشان است که بسیار لذیذ است. اکثر مردم با شنیدن نام این غذا فکر می کنند آبگوشت باید با برنج سرو شود اما واقعیت این است که آبغوره پلو تفاوت های زیادی با آبگوشت معمولی دارد. این غذا از برنج، لوبیا سفید کاشان، آب گوشت بره با استخوان، پیاز، سیب زمینی استانبولی، زردچوبه، زعفران، فلفل سیاه، نمک و روغن تشکیل شده و برنج به شکل کتا پخته می شود.

این غذای لذیذ محلی را می توان برای نهار، شام، سحری و افطار در ماه رمضان سرو کرد. محل اصلی تولید آبگوشت برنج در روستایی به نام خالدآباد کاشان قرار داشت. در گذشته برنج و گوشت غذای ارزشمندی بود، اما هنوز هم مردم کاشان این غذاها را برای مناسبت های خاص و مهم تهیه می کردند و از مهمانان خود پذیرایی می کردند. در ادامه با نکات آب برنج همراه ما باشید.

عناصر

4 فنجان برنج

یک و نیم فنجان لوبیا سفید

500 گرم آب گوشت گوسفند یا بره با استخوان

2 عدد پیاز پوست گرفته و 4 عدد پیاز خرد شده

300 گرم سیب زمینی استانبولی پوست کنده

یک قاشق غذاخوری زردچوبه

یک قاشق غذاخوری زعفران دم کرده غلیظ

یک قاشق چای خوری فلفل سیاه

نمک و روغن به میزان لازم

طرز تهیه آبگوشت برنج

برای تهیه آبگوشت پلو یا کلوئه دیزی ابتدا حداقل 4 ساعت قبل از پخت آن را در آب داغ با کمی نمک خیس کنید. همچنین لوبیاها را حداقل یک شب قبل از پخت در آب خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا تورم آن برطرف شود.

یک قابلمه را روی حرارت متوسط ​​قرار دهید و کمی آب در آن بریزید و بگذارید بجوشد. سپس گوشت را در آب قرار دهید و بعد از اینکه جوش آمد کف را در آب جمع کنید و زردچوبه، فلفل سیاه و پیاز خرد شده را به گوشت اضافه کنید. گوشت و پیاز را به مدت یک ساعت بپزید.

بعد از یک ساعت سیب زمینی ها را به قابلمه اضافه کنید.

در قابلمه ای جداگانه کمی آب بریزید و روی حرارت متوسط ​​قرار دهید تا بجوشد. سپس لوبیاها را در آب جوشیده بریزید و به مدت 3 ساعت بپزید. سپس آنها را به همراه سیب زمینی به قابلمه حاوی گوشت اضافه کنید.

بعد از نیم ساعت از پختن سیب زمینی ها، نمک را به مخلوط گوشت و حبوبات اضافه کنید.

آب برنج را آبکش کرده و در قابلمه ای حاوی گوشت و حبوبات و سیب زمینی به همراه مقداری آب و نمک و زعفران غلیظ و روغن بریزید و مانند کتلت بپزید.

بعد از جوشاندن برنج آب پلو آماده می شود. این غذای خوشمزه را با سالاد شیرازی، ماست یا ترشی سرو کنید.

هنر آبگوشت برنج

می توانید به جای لوبیا سفید از نخود یا لوبیا چشم بلبلی برای تنوع بخشیدن به آبگوشت پلو استفاده کنید.

پلو آبگوشت پلو به صورت کتلت درست می شود که تمام آب گوشت و سایر مواد داخل برنج می رود و آن را بسیار لذیذ می کند.

در گذشته در تهیه این غذا از روغن استفاده نمی شد. چون گوشت داخل آبگوشت مقداری چربی داشت.

می توانید ابتدا پیاز را با کمی روغن تفت دهید و سپس زردچوبه و گوشت را اضافه کنید. سپس حبوبات و آب را به گوشت اضافه کنید و بگذارید با هم بپزند.

گوشت سرد یا پای بره بهترین گزینه برای پخت آبگوشت پلو است.

در برخی از دستور العمل ها از سبزیجاتی مانند شنبلیله و تره فرنگی نیز در آب برنج استفاده می شود تا عطر و بوی بهتری به غذا بدهد.

گوشت و لوبیا یا در گویش کاشانی «گشته و لبیاب» یکی دیگر از غذاهای محبوب کاشانی است که با گوشت بره و لوبیا سفید درست می شود و معمولاً با شوید برنج یا نان سرو می شود.

برای خوش طعم شدن آبغوره پلو می توانید به جای روغن مایع از کره یا روغن حیوانی استفاده کنید.

راز دلخوشی های رشته پلو سایت راز دلخوشی های علویه می باشد.

عده ای از دنبه برای پخت آبگوشت برنج استفاده می کنند.

می توانید در مرحله اول پخت گوشت از برگ بو استفاده کنید تا بوی گوشت راحت تر از بین برود.

برای هر فنجان برنج به یک و نیم تا دو فنجان آب و 20 گرم کره یا روغن نیاز دارید.

می توانید برنج را در آبکش آماده کنید و در مرحله آماده سازی برنج، مخلوط گوشت و لوبیا را لایه لایه بریزید.

برای پخت سریعتر آب پلو می توانید گوشت و حبوبات را در زودپز بپزید.

آب برنج و خواص آن

آب برنج حاوی ویتامین های A و B و همچنین مواد معدنی مانند سلنیوم، فسفر، منیزیم، گوگرد، پتاسیم، آهن، مس، پروتئین، نشاسته، آسپرین و آنتی بیوتیک ها است. این غذا به عنوان یک منبع غنی از مواد مغذی شناخته می شود و فواید زیادی دارد. می توان به موارد زیر اشاره کرد:

آبگوشت پلو با تامین انرژی قوی به عنوان یک منبع انرژی موثر عمل می کند.
مصرف این غذا می تواند به حفظ سلامت طحال کمک کند.
به دلیل خواص ضد التهابی و ضد ویروسی که دارد می تواند در افزایش مقاومت بدن در برابر عفونت ها موثر باشد.
می تواند زخم قرنیه را درمان کند.
آبگوشت پلو به عنوان یک دفع کننده سدیم اضافی در بدن عمل می کند و به بهبود تعادل سدیم و پتاسیم کمک می کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا